În statele parlamentare, riscul oligarhiei este mult mai mare, spune președintele țării

Dacă Republica Moldova va fi un stat prezidențial, sau chiar semiprezidențial, riscul că oligarhii vor conduce țara va fi redus la minim. Opinia îi aparține lui Igor Dodon...

Dacă Republica Moldova va fi un stat prezidențial, sau chiar semiprezidențial, riscul că oligarhii vor conduce țara va fi redus la minim. Opinia îi aparține lui Igor Dodon și a fost expusă în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

„Atunci când e forma parlamentară, apare riscul oligarhiei. De ce? Cumpărarea – vinderea deputaților. Ceea ce s-a întâmplat în politica moldovenească în ultimii 10 ani. Chiar și în parlamentul curent, când din 30 de deputați democrați au rămas vreo 10-11. Lucrul acesta nu este corect. În stat prezidențial acest lucru nu este posibil”, a declarat președintele.

Astăzi, se împlinesc 30 de ani de la instituirea prin lege a funcției de Președinte al Republicii Moldova. Cu acest prilej șeful statului a venit cu un mesaj, în care a menționat că președintele ales de popor trebuie să aibă un rol decisiv și de echilibru în sistemul politic din țara noastră.

In this article