În Spania, activiștii ecologiști s-au lipit de microfoanele de la tribuna Parlamentului

Activiștii ecologiști și-au lipit palmele de microfoanele de la tribuna Congresului Deputaților din Spania. Acest lucru a fost raportat pe Twitter la 30 ianuarie de către organizația de...

Activiștii ecologiști și-au lipit palmele de microfoanele de la tribuna Congresului Deputaților din Spania. Acest lucru a fost raportat pe Twitter la 30 ianuarie de către organizația de mediu Futuro Vegetal, care a organizat acțiunea.

“Populația este în pericol, iar autoritățile se gândesc doar la propriul beneficiu. Vom continua acțiunile până când zootehnia nu va mai fi subvenționată”, se arată în publicație.

Organizația a publicat și o fotografie cu două fete lipite de microfoanele de pe platformă. În spatele lor se pot vedea steagurile Spaniei, Uniunii Europene și Futuro Vegetal.

Protestatarii acuză conducerea țării că blochează micile inițiative de mediu și sprijină agricultura animală, pe care o compară cu o tumoare canceroasă. Activiștii cer, de asemenea, o trecere masivă la o alimentație bazată pe plante, ceea ce va asigura, se presupune, suveranitatea alimentară a Spaniei.

Pe 19 ianuarie, activiștii ecologiști australieni au pus logo-ul companiei energetice Woodside pe un tablou pentru a protesta împotriva presupusei distrugeri de artă rupestră de către companie în nord-vestul țării. L-au pictat cu șablon și cu spray, iar apoi o protestatară și-a lipit mâna de peretele de lângă pictură.

Cu o zi înainte, membrii Extinction Rebellion au aruncat bombe fumigene și vopsea neagră pe clădirea Ministerului de Interne din Marea Britanie. Aceștia protestau împotriva deschiderii unei mine de cărbune în țară.

 

In this article