În sectoarele capitalei vor fi organizate iarmaroace agricole sezoniere

Producătorii autohtoni de fructe și legume își vor putea comercializa produsele la iarmaroace sezoniere care vor fi organizate în fiecare sector al capitalei. Acestea vor fi deschise la...

Producătorii autohtoni de fructe și legume își vor putea comercializa produsele la iarmaroace sezoniere care vor fi organizate în fiecare sector al capitalei. Acestea vor fi deschise la începutul lunii iunie și vor funcționa până în luna octombrie, informează MOLDPRES, transmite Breaking News.

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că participarea la iarmaroace va fi gratuită, iar pentru asta producătorii vor trebui doar să depună o cerere în adresa autorităților locale. Locurile unde vor fi amplasate târgurile vor fi selectate de preturile de sector.

„Iarmaroacele vor fi organizate exclusiv pentru producătorii autohtoni, nu pentru fructe exotice. Vrem să facilităm vinderea produselor autohtone. Credem că și prețurile produselor vor fi mai mici decât în magazine. Anul trecut am făcut iarmaroace, dar mulți oameni alegeau să-și vândă produsele în stradă, în stațiile de așteptare și atunci am fost nevoiți să intervenim prin mesajul că oricum este gratuită amplasarea la iarmaroc, nu este percepută nici o taxă și sunt create condiții mai bune, inclusiv pentru cumpărători”, a afirmat Codreanu.

Un iarmaroc similar ar putea fi organizat la fiecare două săptămâni și pe strada Veronica Micle din capitală. Tot aici ar urma să fie desfășurate și competiții sportive. Primarul general interimar a specificat că acțiunile ar urma să aibă loc în contextul inițiativei de a transforma și această stradă în una pietonală, scrie radiochisinau.md.

In this article


Join the Conversation