În scurt timp începe reparația drumurilor locale din țară

Lucrările de reparație a drumurilor locale vor începe în această primăvară, imediat ce vor fi desemnați antreprenorii care vor construi aceste drumuri. Premierul Ion Chicu a anunțat, luni...

Lucrările de reparație a drumurilor locale vor începe în această primăvară, imediat ce vor fi desemnați antreprenorii care vor construi aceste drumuri. Premierul Ion Chicu a anunțat, luni dimineață, că lucrările propriu-zise vor începe atunci când vor fi încheiate concursurile de desemnare a câștigătorilor, transmite Breaking News.

„Sperăm către luna aprilie să fie desemnați câștigătorii și imediat trebuie să înceapă lucrările”, a spus Chicu.

Premierul a precizat că acum se interacționează cu primăriile care vor indica drumurile ce urmează a fi renovate. ”MEI deja a repartizat informația privind sumele care vor reveni fiecărei localități. Principiul alocării banilor este echitabil, în funcție de caracteristicile demografice și nu politice”, a declarat șeful Executivului.

Pentru primăriile care au până la 1000 de oameni li se vor aloca în jur de 980 de mii de lei. Cu cât mai mare este numărul de populație în localitate, coeficientul de multiplicare va fi mai mare. În 2020, pentru reparația drumurilor au fost alocate 7 miliarde de lei, dintre care un miliard de lei este repartizat reparației drumurilor din sate.

 

In this article