În Parcul „Valea trandafirilor” nu vor mai exista foișoare

Primăria municipiului Chişinău informează că joi a început demontarea foișoarelor din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica, amplasate neautorizat în preajma zonei de lac nr. 2, transmite Breaking News....

Primăria municipiului Chişinău informează că joi a început demontarea foișoarelor din Parcul „Valea Trandafirilor”, sectorul Botanica, amplasate neautorizat în preajma zonei de lac nr. 2, transmite Breaking News.

La fața locului a fost prezent Primarul general interimar, pentru a se asigura că acțiunile se desfășoară în limite legale, iar spațiul este eliberat, pentru a fi frecventat de toți cetățenii. Autoritățile municipale au dmontat 19 construcții ușoare, după care, proprietarul le va evacua cu forțele proprii de pe teritoriul Parcului. Alte 4 foișoare au fost demontate miercuri de către agentul economic.

Administrația publică locală Chișinău a fost sesizată, în repetate rânduri, despre încălcarea ordinii publice, pe timp de zi și în week-end, de către locuitorii din preajmă.

Ruslan Codreanu a declarat că foișoarele au fost instalate ilegal și încă anul trecut a fost emisă o dispoziție de evacuare a construcțiilor, însă s-a acționat în judecată, astfel că situația a rămas la fel. „Noi vrem ca familiile să se plimbe liber pe aici și sa nu simtă disconfort din cauza gălăgiei provocate de petrecăreți”, a spus primarul general interimar.

În data de 26 martie, a.c., a fost emisă prima prescripție privind demontarea construcțiilor din lemn, antreprenorul având termen de 5 zile pentru eliberarea teritoriului de foișoare. Însă agentul economic a mimat evacuarea, astfel că municipalitatea a recurs la evacuarea forțată.

Timp de o săptămâna, terenul respectiv din parc va fi salubrizat și amenajat.

Amintim că în prezent municipalitatea desfășoară lucrări de reabilitare a Parcului „Valea Trandafirilor”, urmând a fi restaurate aleile pietonale, havuzul, construit un Skatepark și amenajate piste pentru bicicliști. Costul total al lucrărilor este de 13,7 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

In this article


Join the Conversation