În Moldova va fi inițiată faza III a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului s-a desfășurat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților Comitetului de Supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a...

La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului s-a desfășurat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților Comitetului de Supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, transmite Breaking News.

Cele mai importante subiecte incluse în ordine de zi au ținut de prezentarea raportului referitor la implementarea obiectivelor din orașele Glodeni, Cimișlia, Cantemir, Cahul, Rezina în perioada anului 2019, dar și inițierea lansării fazei III a Proiectului.

BDCE este deschisă pentru inițierea și altor proiecte în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, ce vizează asistența regiunilor afectate de calamități naturale sau ecologice, crearea și reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă, tratarea apelor reziduale și deșeurilor solide, producerea energiei pure și reabilitarea patrimoniului istoric.

Amintim că peste 480 de locuințe sociale au fost construite, în ultimii cinci ani, în Republica Moldova, în cadrul proiectului, iar până la finele anului curent alte 193 de apartamente sociale vor fi finalizate. În prezent sunt circa 1700 de beneficiari din familii cu mulți copii, persoane cu nevoi speciale, dar și angajați din sectorul bugetar, care nu dispun de surse suficiente pentru achiziționarea unei locuințe.

In this article


Join the Conversation