În Moldova, spre deosebire de alte state, testele se aplică la toate cazurile suspecte de COVID-19

În Republica Moldova testele cu privire la depistarea și confirmarea infecției cu coronavirus se aplică la toate etapele: când există o suspecție, la etapa diagnosticării și la...

În Republica Moldova testele cu privire la depistarea și confirmarea infecției cu coronavirus se aplică la toate etapele: când există o suspecție, la etapa diagnosticării și la externare.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că, în comparație cu alte state unde se folosesc testele doar în cazurile grave, în țara noastră aceste teste sunt folosite și în cazurile cu suspecții la COVID-19 și la externare.

”În comparație cu alte state, ca de exemplu Franța, unde testele se aplică doar pentru cazurile grave, în Moldova aplicăm testele pentru toate cazurile, atât pentru cele suspecte, adeseori aplicăm nu un singur test ci două, inclusiv la externare pentru a ne convinge că persoana nu mai este purtător de COVID-19”, a explicat ministrul.

Dumbrăveanu a precizat că Guvernul a aprobat un plan de prevenire și răspuns la COVID-19. Planul conține mai multe scenarii. De asemenea, sunt desemnate instituțiile medicale strategice, echipamentele și medicamentele necesare.

In this article