În creierul unei fetițe a crescut embrionul fratelui ei geamăn

Medicii chinezi au făcut o descoperire șocantă când o fetiță a venit la control cu probleme motorii. În creierul ei se dezvoltase embrionul a ceea ce ar fi...

Medicii chinezi au făcut o descoperire șocantă când o fetiță a venit la control cu probleme motorii. În creierul ei se dezvoltase embrionul a ceea ce ar fi trebuit să fie fratele ei geamăn. Cazul a fost detaliat într-un studiu publicat în revista medicală Neurology, relatează The Independent.

Părinții au dus fetița la control pentru că avea probleme cu funcțiile motorii și avea capul mai mare decât ar fi fost normal. Medicii din Shanghai au văzut că un embrion se dezvoltase în creierul fetiței.

„Un fetus-in-fetu intraventricular, un geamăn malformat a fost identificat la o fetiță de un an cu întîrziere motorie și circumferință mărită a capului”, potrivit studiului.

Fetus-in-fetu – sau geamăn parazit – este un fenomen care are loc atunci când gemenii sunt lipiți unul de altul în uter, dar unul singur dintre ei se dezvoltă. Deși astfel de fenomene sunt foarte rare, cazuri similare au mai fost documentate în ultimii ani.

În 1997, un embrion a fost descoperit în abdomenul unui adolescent de 16 ani din Egipt.

Anul trecut, medici din India au scos 8 embrioni din stomacul unei fetițe în vârstă de 21 de zile. Doctorii au spus că mărimea acestora varia între 3 și 5 centimetri și că toți erau prinși într-un chist, în abdomenul fetiței.

In this article