În discursul său de inaugurare a sărbătorii Hramului orașului Chișinău, viceprimarul Ilie Ceban a subliniat importanța spiritualității orașului și a datinilor străbune în viața comunității.

În cadrul evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale, acesta a menționat că “Orașul Chișinău este casa noastră comună, care ne unește și ne adună, pentru a ne bucura împreună cu oamenii dragi. Avem o Capitală frumoasă, cu o mare încărcătură istorică și culturală. Dar cei mai de preț în acest oraș sunt oamenii: frumoși, harnici și dedicați”, a declarat Ceban.

Ceban a încurajat locuitorii să iasă din case și să vină în Centrul orașului pentru a sărbători împreună. Primăria Chișinău a pregătit un program cultural-artistic amplu, cu interpreți autohtoni de valoare și trupa HOLOGRAF ca invitat special al serii de Hram.

“Felicit toți chișinăuienii cu Hramul orașului Chișinău. Vreau ca această zi să vă aducă lumină, căldură și belșug în case”, a menționat Ilie Ceban.

De asemenea, municipalitatea a organizat târguri și expoziții în Scuarul Catedralei, cu articole meșteșugărești și produse locale, precum și o zonă dedicată bucatelor tradiționale și vinurilor alese pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Astfel, locuitorii și oaspeții orașului au ocazia să se bucure de o zi plină de cultură și tradiție în cinstea orașului Chișinău.