Ilegalități înregistrate în zona de frontieră

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au consemnat un caz privind comercializarea unui lot de bunuri fără acte de proveniență de către patru cetățeni ai Uzbekistanului...

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au consemnat un caz privind comercializarea unui lot de bunuri fără acte de proveniență de către patru cetățeni ai Uzbekistanului și un caz de încălcarea regimului zonei de frontieră de către un minor, originar din localitatea Slobozia Mare.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni au reținut, în apropierea pieții comerciale centrale din or. Ungheni, patru cetățeni ai Uzbekistanului. Aceștea aveau asupra lor un lot de marfă în asortiment. Conform informațiilor operative tinerii comercializau bunuri fără acte de însoțire sau proveniență. Audiați, cetățenii cu vârstele cuprinse între 25 – 28 de ani au comunicat că au ajuns legal pe teritoriul Republicii Moldova, însă nu dețin permis de ședere.

Ca urmare, bunurile au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul Direcției regionale Vest, până la elucidarea circumstanțelor. Cetățenii Uzbekistanului au fost preluați de către reprezentanții Biroului de Migrație și Azil. Dacă va fi stabilită vinovăția acestora, tinerii riscă o amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale, conform art. 265 Cod Contravențional al RM, pentru achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale.

La o diferență de câteva ore, patrula Sectorului Poliției de Frontieră ,,Brînza”, din cadrul DR Sud a identificat un minor la ghidonul unei motociclete de model ,,Vaiper-150”, fără numere de înmatriculare. Tânărul de 15 ani se deplasa prin zona de frontieră, în proximitatea localității Slobozia Mare, fără careva acte pentru mijlocul de transport. La fața locului, au fost informați părinții minorului, mijlocul de transport fiind sigilat și disponibilizat la Sectorul Poliției de Frontieră “Brânza”, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Cazul a fost transmis după competență angajaților din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul.

In this article