Ilan ȘOR va da în exploatare la Orhei o grădiniță cu bazin și cameră salină

La Orhei sunt pe ultima sută de metri lucrările de reconstrucție capitală a primei grădinițe de tip sanatorial din Republica Moldova. Aceasta va fi dotată cu cameră salină...

La Orhei sunt pe ultima sută de metri lucrările de reconstrucție capitală a primei grădinițe de tip sanatorial din Republica Moldova. Aceasta va fi dotată cu cameră salină și două piscine și va fi frecventată de copii cu probleme respiratorii. Până la sfârșitul acestui an, fostul primar de Orhei Ilan Șor și echipa sa își propun să modernizeze capital toate instituțiile preșcolare din localitate intrate în reparație, transmite Breaking News cu referire la orhei.md.

Proiectul, care este inedit și unic pentru țara noastră, este realizat la grădinița Nr. 6 din Orhei. Fostul primar al municipiului, deputatul Ilan Șor, cel care a venit cu inițiativa modernizării tuturor instituțiilor preșcolare, a menționat că instituția nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani.

„Când am venit în fruntea primăriei Orhei, toate grădinițele, la fel ca și cele din țară, erau într-o stare deplorabilă”, a afirmat Ilan Șor.

În context, el a amintit că reparația grădinițelor este doar o parte a programului său de modernizare a învățământului preșcolar în general.

„Am reușit să implementăm sistemul de catering. Îmi doresc ca copiii care frecventează grădinițele, pe lângă alimentația sănătoasă, să primească și cunoștințe bune. Din acest motiv, am decis să oferim fiecărui angajat din instituțiile preșcolare câte un surplus la salariu de câte 1000 de lei”, a menționat deputatul Ilan Șor.

Potrivit autorităților locale, grădinița de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special cele respiratorii. La fel, picii care au frecventat grădinița până la închiderea pentru reparație, vor putea reveni de îndată ce instituția își va relua activitatea.

Potrivit reprezentanților primăriei, instituția va dispune de camere saline, două bazine, sală de sport, dar și specialiști calificați.

Noua grădiniță va dispune de șase grupe și va fi frecventată de peste 120 de copii.

Amintim că la sfârșitul anului trecut, în orașul Orhei a fost dată în exploatare grădinița numărul 5, reconstruită capital, conform unui proiect unic pentru țara noastră. Modernizarea instituției preșcolare a avut loc în timp record, iar copiii se bucură, în prezent, de cele mai bune condiții. În premieră pentru Republica Moldova, trotuarul din jurul clădirii este dotat cu sistem de încălzire, pentru a preîntâmpina formarea gheții și, respectiv, a accidentelor.

În total, în Orhei activează șapte instituții preșcolare.

În prezent, municipalitatea din Orhei a lansat și lucrările de reconstrucție a grădiniței numărul 2.

In this article


Join the Conversation