Ilan Șor: Occidentul a scos din Moldova 1,5 milioane de cetățeni apți de muncă

Guvernarea Maiei Sandu a făcut ca Moldova să piardă 1,5 milioane de cetățeni apți de muncă, a declarat politicianul și filantropul Ilan Șor în cadrul emisiunii “Своя правда”...

Guvernarea Maiei Sandu a făcut ca Moldova să piardă 1,5 milioane de cetățeni apți de muncă, a declarat politicianul și filantropul Ilan Șor în cadrul emisiunii “Своя правда” de la NTV.

“Occidentul, limitându-ne în diverse oportunități, ne-a furat peste 1,5 milioane de locuitori ai țării. Occidentul a impus permanent diferite programe care, în cele din urmă, au fost benefice doar pentru ei”, a spus Șor.

La îndemnul Occidentului, Sandu s-a certat cu Rusia, iar prețurile la gaze în Moldova au crescut de 10 ori, iar la energia electrică de trei ori. Totuși, cei care au trebuit să plătească pentru asta au fost pensionarii moldoveni, iar din cei 100 de euro care-i primesc ca pensie, 95 îi plătesc pentru serviciile comunale și utilități, a subliniat Șor.

“Occidentul ne-a promis democrație, libertate de exprimare și alegeri corecte. În schimb, ne-am ales cu o reprimare a mitingurilor, 13 posturi TV închise și candidați retrași din alegeri cu trei ore înainte de începerea votului”, a spus Șor.

Potrivit lui, Sandu și PAS au dus țara la sărăcie, mulți locuitori ai moldoveni nu au ce mânca. Țara nu mai are o limbă proprie, ci idealuri străine.

“Timp de 30 de ani, Occidentul chiar a reușit să facă o treabă bună, dar în domeniul propagandei. Nu au investit în infrastructură, în grădinițe. Avem o întreagă generație care crește cu idealurile occidentale impuse”, a adăugat el.

Șor afirmă că acum Moldova este împinsă să-și piardă statutul de neutralitate și e transformată într-o țară militarizată. Pe teritoriu apar noi baze militare, se importă echipamente și arme. Acest lucru ar trebui evaluat cât mai curând posibil și ar trebui să fie clarificate perspectivele ca Moldova să rămână o țară neutră și pașnică, a spus Șor.

In this article