Ilan Șor: Maia Sandu l-a scos pe Tkaciuk la înaintare, pentru că se teme de protestele reale

Recenta întâlnire dintre unele partide de opoziție a fost organizată de fostul comunist Mark Tkaciuk, la indicația directă a președintelui Maiei Sandu, care l-a scos la înaintare pe...

Recenta întâlnire dintre unele partide de opoziție a fost organizată de fostul comunist Mark Tkaciuk, la indicația directă a președintelui Maiei Sandu, care l-a scos la înaintare pe fostul consilier al lui Vladimir Voronin, pentru a încerca să deturneze protestele Partidului „ȘOR”. Declarația a fost făcută de Ilan Șor, într-o adresare video postată pe rețelele de socializare. 

Potrivit lui Șor, Mark Tkaciuk se află în buzunarul Maiei Sandu și al partenerilor ei din vest, iar acesta a primit indicația să organizeze un soi de proteste de alternativă, care urmează să fie controlate de PAS și Maia Sandu.

„Desigur, declarațiile lui Tkaciuk nu sunt sincere. Scopul real al acestei adunări este următorul: Maiei Sandu îi este frică de protestele reale ale poporului și se teme că va pierde puterea. Maia Sandu se teme, pentru că știe că închisoare va fi casa acoliților ei, care au dus țara la sărăcie. Iată de ce, partenerii vestici ai lui Sandu au elaborat acest plan, pentru a deturna protestele Partidului „ȘOR” și a distruge valul protestatar. Și l-au scos pe Mark Tkaciuk la înaintare, care a anunțat crearea acestei alternative. Dar nu va fi asta niciun fel de alternativă, pentru că aceste proteste vor fi coordonate de Maia Sandu și PAS.

Ilan Șor a mai spus că Mark Tkaciuk este un apropiat al consilierilor și acoliților Maiei Sandu, printre care Martin Sieg, consilierul german al Maiei Sandu, Vlad Kulminski sau Vadim Pistrinciuc. Ultimul, potrivit lui Șor, a fost chiar la ziua de naștere a lui Tkaciuk.

„Mark Tkaciuk a fost cel care s-a hrănit mereu din banii cancelariilor din vest, cum ar fi Fundația Konrad Adenauer și altele. Anume Tkaciuk a fost ideologul principal al mariajului politic dintre PCRM și PLDM, nașul PAS. Și anume după ce acest mariaj a eșuat lamentabil, Tkaciuk a părăsit cu coada între picioare PCRM”, adăugat Ilan Șor.

Liderul opoziției din Moldova, Ilan Șor a mai adăugat că unii dintre cei care au participat la întâlnirea organizată de Mark Tkaciuk sunt oameni adecvați, care curând vor înțelege că sunt folosiți de Tkaciuk și Sandu.

„Cât despre protestele reale, vreau să vă anunț că ele au existat și vor exista de acum înainte, până când PAS va fi alungat de la putere, pentru că i-au adus pe oameni în pragul sărăciei. Scopul protestelor este organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate și acest scop îl vom atinge”, a mai spus Ilan Șor.

 

In this article