Ilan Şor: “Doar șacalii lui Sandu te pot sfătui să bei din rezervorul de la toaletă”

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, este indignat de ilegalitățile pe care le comite regimul Sandu pe aeroportul din Chișinău. “Pasagerii care au venit cu avionul de la...

Liderul blocului politic “Victorie”, Ilan Șor, este indignat de ilegalitățile pe care le comite regimul Sandu pe aeroportul din Chișinău.

“Pasagerii care au venit cu avionul de la Istanbul sunt reținuți și nu li se permite să se întoarcă acasă doar pentru că au o ștampilă în pașaport despre o recentă traversare a frontierei cu Rusia. Este aceasta acum o infracțiune? Oamenii sunt chemați pentru interogatoriu la fiecare jumătate de oră, printre ei se află femei însărcinate și familii cu copii. Nu li se dă apă. Mulți au început să aibă probleme de sănătate și le-a fost chemată ambulanţa. Polițiștii de frontieră în camuflaj se comportă ca niște adevărați pedepsitori”, a spus Șor.

De asemenea, în mediul online au apărut informații potrivit cărora vameșii le-au propus oamenilor să bea din rezervorul toaletei ca răspuns la solicitarea de a le da apă.

“Sandu, când va veni timpul să răspunzi și ți se va usca gâtul, îți pot promite un lucru: nimeni (!) nu te va sfătui să bei din rezervorul toaletei. Doar șacalii tăi pot face asta”, a spus politicianul.

Ilan Șor a criticat comportamentul autorităților, care din nou rețin timp îndelungat, fără temei, persoane la aeroport: “De ce o călătorie în Rusia îi transformă pe cetățenii noștri în suspecți și le pune în pericol libertatea garantată de Constituție? Și nu doar libertatea, ci și viața însăși! Cât timp va mai bea acest regim sângele propriului popor?”

In this article