Ilan Șor: Cursul nechibzuit spre integrarea europeană este o cale spre nicăieri pentru Moldova

Acum 30 de ani, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat acordul de creare a CSI. Filantropul și politicianul Ilan Șor consideră că conducerea țării a jucat un rol distructiv...

Acum 30 de ani, Parlamentul Republicii Moldova a ratificat acordul de creare a CSI. Filantropul și politicianul Ilan Șor consideră că conducerea țării a jucat un rol distructiv în relația cu statele Comunității.

“Unde am ajuns după acești ani? Actuala guvernare rupe legăturile cu Rusia, cu țările CSI, contrar intereselor poporului său. Lor nu le pasă că Moldova nu va prospera fără relații bune cu țările noastre frățești”, a spus el.

Șor a dat ca exemplu situația dezastruoasă a prețurilor la benzină. Deciziile politice lipsite de viziune ale Maiei Sandu și PAS au dus la pierderea unui partener de încredere și pe termen lung al Republicii Moldova.

În opinia sa, renunțarea la o asemenea cooperare privează Moldova de multe beneficii, deoarece statele CSI sunt cele mai importante piețe de desfacere pentru produsele noastre.

“Parcursul nechibzuit spre integrarea europeană este o cale spre nicăieri pentru Moldova. În loc să rupă relațiile stabilite, puterea trebuie să tindă să construiască parteneriate reciproc avantajoase și să utilizeze potențialul oferit de CSI. Pentru că anume în această direcție se află potențialul pentru prosperarea și dezvoltarea țării noastre. Sandu și PAS deja nu vor înțelege aceasta. Dar noi vom face totul pentru a restabili legăturile bune și necesare pentru Moldova”, a adăugat Ilan Șor.

In this article