Ilan Șor ar putea fi cercetat în dosarul investigat la Moscova – “spălătoria rusească”

Autoritățile de la Moscova ar putea înainta noi învinuiri în dosarul Laundromat, după ce bancherul rus Oleg Kuzmin a acceptat să colaboreze cu ancheta și a prezentat mai...

Autoritățile de la Moscova ar putea înainta noi învinuiri în dosarul Laundromat, după ce bancherul rus Oleg Kuzmin a acceptat să colaboreze cu ancheta și a prezentat mai multe informații.

Potrivit canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ, în cadrul anchetei au apărut detalii despre alte persoane, inclusiv din Republica Moldova, care au fost implicate în spălătoria rusească.

“Este vorba despre Andrei Timotin, o persoană apropiată de Vlad Plahotniuc. Timotin locuiește în Ucraina, el se ocupă de rezervele financiare ale fostului lider PDM. Totodată, este vorba despre Ilan Șor. Acestor persoane le-ar putea fi înainte acuzații, ulterior ar putea fi anunțate în căutare”, se arată în mesaj.

Totodată, autorul postării spune că bancherul Kuzmin a depus declarații și despre primarul de Bălți Renato Usatîi.

„Potrivit lui Kuzmin, Usatîi atrăgea clienții din lumea criminală, care îndeplineau comenzile Întreprinderii Căile Ferate ale Rusiei și care scoteau banii în afara țării prin băncile comerciala Baltika, Invest Bank și altele organizații de creditare. Usatîi deja a fost anunțat în căutare”, mai scrie autorul canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ.

In this article