Ilan ȘOR a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Principalele subiecte de discuție ale celor...

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Principalele subiecte de discuție ale celor doi oficiali s-au referit la situația politică din țara noastră, rezultatele alegerilor parlamentare, dar și relațiile bilaterale dintre cele două țări, transmite Breaking News cu referire la partidulsor.md.

Ilan Șor a menționat faptul că relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun. Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în Republica Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării. Și asta pentru că limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional.

Liderul fracțiunii parlamentare a vorbit și despre proiectele de succes realizate în municipiul Orhei. Pe această cale, Ilan Șor l-a invitat pe ambasadorul Federației Ruse în Moldova într-o vizită la Orhei pentru a face cunoștință cu proiectele implementate de echipa sa, cu care activează din 2015.

La rândul său, diplomatul rus l-a felicitat pe Ilan Șor și echipa sa cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar  din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat.

Oleg Vasnețov deține funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova din vara anului trecut.

In this article


Join the Conversation