IGSU: O odaie din cămin a fost cuprinsă de flăcări

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimile 24 de ore pompierii și salvatorii au intervenit în 30 situații de risc printre care lichidarea...

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimile 24 de ore pompierii și salvatorii au intervenit în 30 situații de risc printre care lichidarea focarelor, deblocări de uși, dar și ajutor calificat în alte situații de risc, etc., transmite Breaking News.

Pompierii au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un cămin de pe strada Muncești 808. mun. Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 20:40 minute. La Fața locului au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenție. Ajunși pompierii au stabilit că o odaie din cămin a fost cuprinsă de flăcări.

Salvatorii au evacuat 9 persoaone din odăile vecine, dar și au reușit să lichideze arderea în cel mai scurt timp. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul odaiei, iar proprietarul a primit arsuri de gradul doi fiind ulterior transportat la spital de către Serviciul asistență medicală urgentă fiind în stare de gravitate medie stabilă.

Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite ulterior. De la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 24 incendii în urma cărora au decedat șase persoane. Conform datelor IGSU, privind starea vremei în Republica Moldova, la moment, nu sunt înregistrate deconectări electrice. Traseele naționale și drumuri nu sunt blocate, iar în toată țară se circulă în condiții de iarnă. În acest context salvatorii îndeamnă cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților.

Conducătorii auto sînt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Totodată este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată. Cetățenii sînt rugați în aceste zile cu temperaturi scăzute, să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare. Sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit, pentru a evita producerea situațiilor excepționale, cu pericol pentru sănătate și viață. În caz de situații de risc, persoanele sînt rugate să apeleze numărul 112.

 

 

In this article


Join the Conversation