IGSU: Intervenţia transfrontalieră SMURD

Ieri, 23 iulie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Republica Moldova a avut o misiune transfrontalieră SMURD în România, transmite Breaking News. Angajaţi ai Serviciului Mobil...

Ieri, 23 iulie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI Republica Moldova a avut o misiune transfrontalieră SMURD în România, transmite Breaking News.

Angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare al Republicii Moldova au adus o persoană traumatizată în urma unui accident de circulaţie produs în România. Conform datelor IGSU, un bărbat în vîrstă de 48 de ani, cetățean al Republicii Moldova a suferit diverse traumatisme.

Pentru preluarea pacientului a fost mobilizat un echipaj SMURD din ţara noastră care a fost trimis la Braşov. Pe parcursul drumului, persoana a fost monitorizată constant de medici și paramedici. Pacientul a fost adus în siguranță la Chișinău, fiind ulterior internat la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru ulterioare îngrijiri medicale. Bărbatul a suportat traumatismele în urma unui accident produs pe 4 iulie în România.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 au fost efectuate 5 misiuni transfrontaliere SMURD.

In this article


Join the Conversation