IGSU a avut parte de cursuri de instruire desfășurate la Soroca

În perioada 13-16 mai angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au participat la un curs interactiv în domeniul gestionării situațiilor de criză, tranmsite Breaking News....

În perioada 13-16 mai angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au participat la un curs interactiv în domeniul gestionării situațiilor de criză, tranmsite Breaking News.

Instruirea a avut loc pentru salvatorii și pompierii din Soroca, subdiviziuni ale MAI, dar și reprezentați ai autorităților publice locale. Pe parcursul a patru zile specialiștii din SUA au împărtășit din experiența sa privind managementului situațiilor excepționale pompierilor din Republica Moldova.

Instruirea a fost desfășurată de echipa comunitară de intervenții a Carolinei de Nord SUA în baza unui proiect susținut de Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

Cursurile au finalizat cu o ceremonie oficială la care a participat reprezentații IGSU, dar și secretarul de stat al Carolinei de NORD – Elaine Marshall. Potrivit IGSU, evenimentul a fost organizat cu susținirea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova fiind un proiect pilot în raionul Soroca. Astfel de cursuri urmează a fi organizate în mai multe raioanele țării.

In this article


Join the Conversation