IGP: Avertizare pentru șoferi, cod galben de ninsori

Atenționăm toți conducătorii auto că potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în umătoarele două zile pe teritoriul țării va ninge slab, iar temperaturile vor scădea până la – 6...

Atenționăm toți conducătorii auto că potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în umătoarele două zile pe teritoriul țării va ninge slab, iar temperaturile vor scădea până la – 6 °C ziua, iar noaptea până la – 10 °C, transmite Breaking News.

Îndemnăm șoferii care pornesc la drum să fie vigilenți și să țină cont de următoarele recomandări:

– să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă;

– să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;

– să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;

– în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, îndrumăm șoferii care pornes la drum lung în aceste zile, ar fi de dorit să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și, evident, trusa medicală.

Pentru a nu avea de suferit, Inspectoratul Național de Patrulare solicită respectarea recomandărilor înaintate iar, în caz de necesitate, apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

In this article


Join the Conversation