Igor Dodon spune că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va insista și va vota majorarea pensiilor

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va insista în parlament ca proiectele pe care ei le-au inițiat în legislatura precedentă, dar și cele incluse în programul electoral, să fie votate...

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va insista în parlament ca proiectele pe care ei le-au inițiat în legislatura precedentă, dar și cele incluse în programul electoral, să fie votate și implementate. Este vorba despre inițiativele care prevăd majorarea pensiilor, protejarea producătorului autohton, dar și cele ce țin de apărarea securității și neutralității Republicii Moldova. Despre aceasta deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la postul public de televiziune.

“Sunt câteva blocuri importante: primul ține de necesitățile oamenilor, aici ne referim la salarii, pensii, vom susține aceste proiecte. Tot ce ține de asistența socială, susținerea copiilor și a familiilor cu copii, avem proiectul cu capital matern, avem proiect cu alimentarea copiilor până în clasa 9-a.

La blocul economic sunt mai multe inițiative care, cu regret, au fost blocate prin nedorința doamnei președinte a țării de a promulga aceste legi sau prin faptul că nu au fost susținute în Parlament, căci a fost dizolvat. Aici este proiectul ce ține de protejarea producătorului autohton, 50% din mărfuri în magazine să fie autohtone. Am văzut că fermierii nu au unde să-și vândă marfa și o dau la animale”, a explicat Dodon.

Liderul PSRM a declarat că o altă inițiativă importantă este impozit pe venit zero pentru venitul reinvestit. Totodată, deputații Blocului vor insista ca noul guvern să aloce bani pentru a ajuta fermierii, care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale din această vară.

In this article