Igor Dodon și-a exprimat recunoștința donatorilor voluntari care au un rol crucial în asigurarea bazei naționale de sânge

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă o oportunitate de a spori gradul de conştientizare a societății cu privire la necesitatea donării de sânge, precum şi de a...

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge reprezintă o oportunitate de a spori gradul de conştientizare a societății cu privire la necesitatea donării de sânge, precum şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, se menționează în mesajul transmis astăzi președintele PSRM, Igor Dodon.

”Transfuzia de sânge ajută la salvarea a milioane de vieţi, ajută pacienţii care suferă de probleme de sănătate ce le pun viaţa în pericol”, menționează liderul PSRM.

Igor Dodon și-a exprimat recunoștința donatorilor voluntari și sistematici care au un rol crucial în asigurarea bazei naționale de sânge. De asemenea, liderul PSRM le-a mulțumit și cadrelor medicale din centrele de transfuzii din țară în vederea asigurării necesarului de sânge, în special în perioada pandemiei COVID-19, dar și membrilor mișcării de tineret ”Garda Tânără”, care în primăvara anului curent au desfășurat campania ”Donator de sânge” în cursul căreia au organizat acțiuni de donare de sânge în toate regiunile țării.

”Doar astfel, zi de zi, împreună, prin donarea de sânge putem salva mai multe vieți”, se spune în mesajul adresat de liderul PSRM cu ocazia Zilei Internaționale a Donatorului de Sânge.

In this article