Igor Dodon s-a întâlnit cu Aleksandr Lukașenko

Situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră au fost discutate de către liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele belarus,...

Situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră au fost discutate de către liderul PSRM, Igor Dodon, și președintele belarus, Aleksandr Lukașenko. Dodon efectuează o vizită de lucru de două zile în Republica Belarus, unde va avea mai multe întrevederi.

“Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești.

În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală. Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău.

În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”, a anunțat Dodon.

In this article