Igor Dodon propune o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Subiectul a fost...

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Subiectul a fost discutat, astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru cu Elena Beleacova, directorul Agenției Relații Interetnice și Serghei Mișin, consilierul prezidențial pentru relații interetnice.

„În mod separat, am abordat subiectul cu referire la proiectul de lege privind acordarea limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică, care a fost recent transmis în Parlamentul Republicii Moldova. În timpul discuției, am fost unanimi în opinia privind necesitatea unei abordări mult mai complexe a problemei ce ține de funcționarea limbilor în societatea noastră multietnică”, a anunțat Igor Dodon.

Amintim că precedenta lege care a fost adoptată încă la 1 septembrie 1989, a fost declarată de către Curtea Constituțională, în luna iunie 2018 – „învechită”.

In this article