Igor Dodon poate părăsi țara: Unde i-au permis judecătorii să plece

Fostul șef de stat, Igor Dodon, poate părăsi țara. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la CSJ. Aceștia i-au permis lui Dodon să...

Fostul șef de stat, Igor Dodon, poate părăsi țara. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la CSJ.

Aceștia i-au permis lui Dodon să plece pentru nouă zile în România, transmite breakingnews.md, cu referire la Unimedia.

Acesta va pleca în perioada 28 ianuarie – 5 februarie pentru a-l însoți pe cel mai mic copil al său la un tratament de reabilitare.

Luni, magistrații CSJ au decis că Igor Dodon va rămâne în libertate, dar nu va putea părăsi țara până în martie 2023.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost eliberat din arest la domiciliu, în luna noiembrie.

Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022, de ziua Maiei Sandu, pentru 72 de ore, pe 4 dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție sau îmbogățire ilegală.

Pe 26 mai, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon pentru 30 de zile, deși procurorii au cerut menținerea fostului președinte după gratii. Comnatul lui Dodon, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost trimis pentru o lună în Penitenciarul 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

Procurorii în comun cu CNA și SIS au descins pe 24 mai, de ziua Maiei Sandu, cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Kremlinul s-a arătat îngrijorat de situația ce-l vizează pe fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, care este „un susținător al relațiilor de prietenie cu Rusia”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a anunțat cu o săptămână înainte de reținere că ar putea fi arestat. „O nouă majorare de prețuri, ce fac ei? Își amintesc că a fost ceva în 2019, toți deja au înțeles că nimic nu a fost, și încearcă să facă un nou serial. Acuș va începe serialul Dodon la Procuratură”, a declarat președintele de onoare al PSRM.

In this article