Igor Dodon: Nu denumirea limbii este azi prioritatea poporului și a țării

“Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace”. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat declarația președintelui Maia Sandu la APCE cu privire la schimbarea denumirii limbii în Constituție....

“Lăsați Constituția și limba moldovenească în pace”. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat declarația președintelui Maia Sandu la APCE cu privire la schimbarea denumirii limbii în Constituție.

 Dodon spune că acest subiect este abordat de politicieni, atunci când ei nu sunt capabili să rezolve problemele acute sociale și economice.
“Maia Sandu comite același abuz asupra identității noastre naționale ca și alți frontiști și unioniști de până la ea – încearcă să umble la Constituție, să schimbe denumirea limbii, să provoace spiritele în societate, să divizeze moldovenii după criteriul identitar și lingvistic. Doamna președinte, ați fost aleasă pentru un cu totul alt program de guvernare și pentru alte așteptări. Încercați să faceți măcar ceva util pentru cetățeni”, a scris Dodon pe Facebook.

In this article