Igor Dodon despre crimele din ultimul timp: Ar fi logic să zboare capetele la unii din Poliție

Președintele țării, Igor Dodon, anunță că va ține sub un control strict toate procesele în care se examinează crimele grave soldate cu omoruri de rezonanță și susține că...

Președintele țării, Igor Dodon, anunță că va ține sub un control strict toate procesele în care se examinează crimele grave soldate cu omoruri de rezonanță și susține că „ar fi bine să zboară capete” la unii din Poliție care nu-și fac treaba așa cum se cere. Anunțul a fost făcut în cadrul ediției din 17 ianuarie a emisiunii „Președintele răspunde”.

Șeful statului s-a referit la crimele de rezonanță înregistrate la începutul anului la Costești și Bălți, și care au zguduit întreaga societate. Președintele dă asigurări că va urmări personal cum decurge ancheta în aceste cazuri.

„În acest an au fost înregistrate mai multe crime grave: în Costești, Bălți. Omoruri care au cutremurat toată societatea. Personal voi ține sub control ca cei care au ucis oameni să facă pușcărie. Ei trebuie să răspundă conform legii. Vă promit că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Dodon.

Șeful statului a amintit că a discutat la acest subiect și cu ministrul de Interne, Pavel Voicu. Potrivit președintelui, în aceste cazuri trebuie să răspundă și unii angajați ai Poliției care nu și-au onorat obligațiunile de serviciu.

„Ar fi logic să zboare capetele la unii de acolo. Este un fel de profilactică. Polițiștii care nu-și fac treabă, trebuie să fie scoși din funcție”, a spus Dodon.

Subiectul criminalității din țară va fi discutat și la ședința Consiliului Suprem de Securitate care va avea loc săptămâna viitoare, în data de 21 ianuarie.

In this article


Join the Conversation