Igor Dodon, despre anularea amenzilor: 90% din cetățeni au respectat restricțiile. Dacă anulăm amenzile, ce va spune majoritatea

Președintele Igor Dodon susține că amenzile aplicate pentru încălcarea regulilor impuse de situația de urgență nu pot fi anulate. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”,...

Președintele Igor Dodon susține că amenzile aplicate pentru încălcarea regulilor impuse de situația de urgență nu pot fi anulate. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că anularea acestor amenzi ar putea duce la o ignorare totală a interdicțiilor în eventualitatea apariției unui al doilea val de infectare cu COVID-19.

Președintele a remarcat că măsurile impuse în perioada stării de urgență sunt respectate de aproape absoluta majoritate a populației.

”90% din cetățeni au respectat restricțiile impuse de autorități. 90% au stat în casă cu copii câte 4-6 săptămâni, nu au mers în parcuri, au avut grijă de sănătate. Câteva procente nu au respectat și dacă anulăm amenzile, ce va spune majoritatea populației?”, a declarat Dodon.

Președintele a reiterat că interdicțiile vor fi scoase în mai multe etape. Următoarea anulare parțială a măsurilor impuse ar putea avea loc în data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență.

In this article