Igor Dodon, despre acțiunile provocatoare de la Varnița: Acestea presupun pedeapsă penală

Mesajele agresive împotriva alegătorilor din stânga Nistrului și îngrădirea dreptului acestora de a participa la alegerile prezidențiale sunt periculoase și pot duce la provocarea unui nou conflict militar....

Mesajele agresive împotriva alegătorilor din stânga Nistrului și îngrădirea dreptului acestora de a participa la alegerile prezidențiale sunt periculoase și pot duce la provocarea unui nou conflict militar.

Candidatul independent la funcția de șef al statului, Igor Dodon, s-a referit, în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova, la acțiunile provocatoare ale deputaților PAS și PPDA, Igor Grosu și Alexandru Slusari, care i-au făcut separatiști pe transnistreni în ziua scrutinului.

„Aceste mesaje sunt periculoase, Toți cetățenii își amintesc experiența tristă de la începutul anilor 90, din Moldova. Atunci, politicieni iresponsabili spuneau că cei care vorbesc o altă limbă sau nu doresc unirea cu România sunt separatiști. Atunci, din această cauză, am avut o situație dificilă în Găgăuzia și am avut războiul de pe Nistru. Astfel de declarații sunt foarte periculoase”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai spus că persoanele care fac astfel de declarații sunt pasibili de pedeapsă penală, inclusiv cei care dețin funcții înalte, cum ar fi vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

“Aceste acțiuni presupun pedeapsă penală. Chiar și în cazul deputaților, a unui vicepreședinte de Parlament sau a unui președinte de fracțiune.

Este o abordare iresponsabilă din partea lor, care trebuie sancționată”, a mai spus candidatul independent la funcția de șef al statului.

In this article