Igor Dodon: Cu gândul la rating, dar și la prezidențiale, Guvernul Sandu a decis că e mai bine să plece

Președintele Igor Dodon a acordat un interviu pentru Almanah Politic – 2019, în care a vorbit despre situația actuală din țară, dar și despre evenimentele din 2019. Potrivit...

Președintele Igor Dodon a acordat un interviu pentru Almanah Politic – 2019, în care a vorbit despre situația actuală din țară, dar și despre evenimentele din 2019. Potrivit șefului statului, Guvernul Sandu și-a dorit să plece și făcea totul pentru a-și atinge scopul. „Maia Sandu singură nu şi-a mai dorit să guverneze. Cel puţin aceasta e unica concluzie ce poate fi făcută în baza acţiunilor sale din perioada ce a precedat căderea Guvernului. Nu ştiu cu ce scop, dar ei făceau totul ca Guvernul să cadă. Şi am impresia că au primit demisia Guvernului cu o oarecare uşurare”, a declarant Igor Dodon.

Președintele nu exclude că Maia Sandu înțelegea că nu va face față situației în prag de iarnă și a decis să provoace căderea Guvernului: “Probabil, înţelegeau că nu au capacitatea să administreze în continuare situaţia din ţară, mai ales că intram în iarnă şi, cu gândul la rating-ul Blocului, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2020, au decis că e mai bine să plece de la guvernare.”

Guvernul Maiei Sandu a căzut în data de 12 noiembrie 2019, după ce cabinetul de miniștri a decis să modifice Legea Procuraturii prin asumare de răspundere, fără ca să se consulte cu partenerii politici. Aceste modificări îi permiteau Maiei Sandu să numească un Procuror General.

In this article


Join the Conversation