Igor Dodon: Blocul este gata imediat după alegeri să își asume guvernarea, să formeze un cabinet de miniștri, care să scoată țara din criză

“Să nu mai permitem ca Republica Moldova să treacă prin experimentele partidelor de dreapta”. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe...

“Să nu mai permitem ca Republica Moldova să treacă prin experimentele partidelor de dreapta”. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă comune cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, unde s-au prezentat totalurile campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Igor Dodon le-a mulțumit colegilor de Bloc, membrilor echipei sale pentru o conlucrare productivă.

„Am avut peste 20 de mii de întrevederi electorale. Am discutat direct cu peste 1 000 000 de cetățeni. Mesajul nostru a ajuns la toți cetățenii din Republica Moldova. Nu am utilizat spoturi TV, care costă enorm, dar am decis să vorbim ochi în ochi cu cetățenii”, a declarat Dodon.

Dodon spune că în prezent au rămas doar două formațiuni politice, care luptă pentru statalitatea și independența Republicii Moldova: PSRM și PCRM.

“Doar aceste două partide au rămas independente, autentic moldovenești, care nu sunt dirijate din afara țării. Din această cauză toți concurenții electorali în această campanie au luptat cu Blocul: pentru ei noi suntem un pericol, iar pentru cetățeni suntem o speranță”, a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor spune că în teritoriu, din discuțiile cu cetățenii, a aflat că astăzi oamenii trăiesc mai rău, decât acum un an.

“Oameni sunt disperați: au crescut prețurile la carburanți, produse, medicamente, materiale de construcție. Oamenii nu se simt protejați. Oamenii recunosc că dacă vorbim de 30 ani de independență, cele mai dezastruoase perioade au fost sub conducerea partidelor de dreapta, care au furat miliarde, au vândut aeropoarte… Cea mai bună guvernare a fost în perioada partidelor de stânga”, spune președintele PSRM.

Igor Dodon a precizat că Blocul este gata imediat după alegeri să își asume guvernarea, să formeze un cabinet de miniștri, care să scoată țara din criză.

„Vom lua la control creșterea prețurilor, așa cum am făcut-o de mai multe ori. Avem program detaliat programul soc-economic, care va fi pus în aplicare imediat. Dacă președintele va bloca din nou procesul politic de formare a unui Guvern, în Moldova poate fi un dezastru economic și social”, a mai spus Dodon.

Pe final, Igor Dodon a venit cu un mesaj pentru cetățeni.

“Să nu mai permitem ca Republica Moldova să treacă prin experimentele partidelor de dreapta, care se îmbogățesc pe spatele cetățenilor. Atât dl Voronin, cât și eu am demonstrat că suntem devotați doar Republicii Moldova. Suntem gata în continuare să slujim doar intereselor țării. Cu doamne ajută”.

In this article