Igor Dodon anunță despre un nou plan de susținere sectorială a mediului de afaceri

Președintele Igor Dodon susține că până la 15 mai, când se încheie starea de urgență în Moldova, autoritățile vor prezenta un plan amplu de susținere sectorială a mediului...

Președintele Igor Dodon susține că până la 15 mai, când se încheie starea de urgență în Moldova, autoritățile vor prezenta un plan amplu de susținere sectorială a mediului de afaceri. Șeful statului a anunțat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că în următoarele două săptămâni va avea întrevederi cu reprezentanții fiecărui sector al comunității de afaceri cu care va discuta despre dificultățile cu care se confruntă și măsurile cu care poate veni statul pentru susținerea acestora.

”Știu că oamenii de afaceri așteaptă suplimentar susținere din partea statului. În urma acestor discuții, către data de 15 mai, când se finalizează starea de urgență, urmează să venim cu un plan mai amplu de susținere sectorială”, a declarat președintele.

Igor Dodon a reiterat că, începând cu 27 aprilie, urmează să fie anulate unele restricții pentru mediul de afaceri. Decizia va fi luată, vineri seara, în cadrul unei ședințe la Președinție cu participarea premierului Ion Chicu și a unor miniștri din Guvern. Președintele a declarat că scoaterea unor interdicții nu înseamnă relaxare totală. Șeful statului susține că este important să se acționeze în continuare cu mare precauție pentru a nu admite escaladarea numărului de infectări cu COVID-19.

In this article