VIDEO // Igor Dodon a propus ca traseismul politic să fie interzis prin lege

Președintele țării, Igor Dodon, a propus ca traseismul politic să fie interzis prin lege. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Dodon a declarat că ar fi bine ca aceste...

Președintele țării, Igor Dodon, a propus ca traseismul politic să fie interzis prin lege. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, Dodon a declarat că ar fi bine ca aceste prevederi legale să fie aprobate până la următoarele alegeri parlamentare.

„Să votăm o lege prin care să interzicem trecerea unui deputat dintr-o fracțiune în alta. Eu știu că trebuie la nivel de Constituție, dar hai să ne gândim la niște penalități. De exemplu, patru ani de zile să nu aibă dreptul să creeze o altă fracțiune. Lasă-l să umble brambura pe coridoarele Parlamentului. Să restituie cheltuielile, care au fost în campania electorală per deputat la partidul pe care l-a promovat și alte lucruri”, a spus Igor Dodon.

Declarația a fost făcută în contextul plecării masive a unor deputați PDM la grupul parlamentar PRO Moldova și PP “ȘOR”.

„Scopul grupării lui Plahotniuc, Șor și Candu este ca să aibă 25 deputați în parlament ca PSRM-PD să nu aibă majoritate, cei de dreapta să nu aibă majoritate, și să înceapă să negocieze când cu voi, când cu noi. Așa a făcut Plahotniuc în 2010 când a jucat între Voronin și Filat. Știți ce s-a întâmplat cu Voronin și Filat? Unde sunt ei acum?”, a spus Igor Dodon.

In this article