Igor Dodon a făcut mai multe precizări despre măsurile întreprinse pentru a preveni COVID-19

Magazinele alimentare, farmaciile, stațiile PECO și băncile comerciale nu se vor închide în perioada restricțiilor anunțate de Guvern în condițiile codului roșu referitor la situația epidemiologică prin infecția...

Magazinele alimentare, farmaciile, stațiile PECO și băncile comerciale nu se vor închide în perioada restricțiilor anunțate de Guvern în condițiile codului roșu referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19. Vor fi închise până la 21 martie centrele comerciale, de agrement și piețele. Această precizare a fost făcută de președintele Dodon în cadrul ședinței din această seară a Centrului Unic de Comandă.

Președintele a mai comunicat că din cele 81 de puncte terestre de traversare a frontierei Republicii Moldova, rămân deschise 17, dintre care 11 la frontiera cu Ucraina și 8 – la hotarul cu România.

Igor Dodon a mai precizat că regimul de închidere a frontierei nu se referă la cetățenii Republicii Moldova, diplomați și persoanele care fac tranzit de mărfuri. Restricțiile sunt valabile doar pentru cetățenii străini până în data de 31 martie 2020. La fel, vor sistate toate zborurile comerciale și transportul internațional feroviar de pasageri.

Instituțiile de stat care oferă servicii cetățenilor vor lucra în regim special.

In this article