Politolog Ian Lisnevschi despre startul nereușit a unor candidați la funcția de primar al capitalei

Analistul politic Ian Lisnevschi a comentat pentru BreakingNews că, astăzi candidatul blocului electoral s-a lansat oficial în campanie electorală și din start a încălcat 3 puncte din codul...

Analistul politic Ian Lisnevschi a comentat pentru BreakingNews că, astăzi candidatul blocului electoral s-a lansat oficial în campanie electorală și din start a încălcat 3 puncte din codul electoral prin folosirea primarilor și partidului PNL din Romania, Guvernului RM și lansării până la înregistrarea oficială de CEC:

Articolul 52. Agitația electorală

(3) Se interzice concurenților electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova în acțiunile de agitație electorală.

(4) Agitația electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.

(8) Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atât din țară cât și de peste hotare, ori organizații internaționale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naționale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Mai mult ca atât apare întrebare cum și din ce surse este finanțată lansarea dacă candidatul încă nu are deschis cont electoral?

In this article


Join the Conversation