Ian Lisnevschi: Da, știu unde se află Vlad Plahotniuc

Numele oligarhului Vlad Plahotniuc va apărea, din nou, în turul 2 al alegerilor locale generale și va fi folosit de mai multe ori în timpul campaniei electorale, se...

Numele oligarhului Vlad Plahotniuc va apărea, din nou, în turul 2 al alegerilor locale generale și va fi folosit de mai multe ori în timpul campaniei electorale, se arată convins consultantul politic, Ian Lisnevschi. Andrei Năstase nu prea mai are oportunități pentru a-și ridica raitingul în ochii alegătorilor. Declarația aparține analistului politic Ian Lisnevschi, exprimată într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Potrivit strategului politic, lui Năstase îi lipsește un anumit număr de voturi pentru câștigarea mandatului, așa că este probabil să aleagă calea căutării unui inamic. Aceasta este o metodă deja binemcunoscută care vizează atragerea voturilor electoratului, care să voteze nu „pentru ” el, dar „împotriva” celuilalt.

„Sunt deseori întrebat dacă știu unde se află domnul Plahotniuc? Da, știu, el este aici în Moldova în campania electorală. Acum își vor aminti de Plahotniuc, în contextul în care socialiștii și democrații au fost cândva la putere împreună și pe acest val Năstase va încerca să obțină încă câteva voturi”, a spus Lisnevschi.

Potrivit analistului, în această campanie, blocul ACUM se simte puțin mai liber. Acum fac uz maxim de efectul disponibil pentru a-și crește procentul în următoarea rundă de alegeri. Cu toate acestea, toate strategiile, cu excepția celor geopolitice, au fost utilizate în prima rundă. Prin urmare, aparent, așteptăm în curând o nouă rundă de confruntare geopolitică.

In this article


Join the Conversation