Heroină în valoare de peste 2 milioane lei, găsită la un chișinăuean

Un chișinăuean în vârstă de 52 de ani a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de contrabandă și comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei. Potrivit oamenilor legii,...

Un chișinăuean în vârstă de 52 de ani a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de contrabandă și comercializare a drogurilor pe teritoriul Capitalei.

Potrivit oamenilor legii, acesta comercializa droguri de tip Heroină care erau camuflate și transportate prin contrabandă din Turcia care ulterior erau ambulate și vândute consumatorilor cu 3.000 lei per gram.

Polițiștii și procurorii au documentat activitatea infracțională a individului timp de patru luni, iar prin intermediul unui agent sub acoperire au fost efectuate achiziții de control. Suspectul a fost reținut în momentul primirii unui nou colet în care aflau droguri în cantități deosebit de mari.

În cadrul efectuării percheziției corporale cât și la domiciliul  individului, au fost depistate și ridicate droguri de tip Heroină (750 gr.), 9 pachețele în care se afla praf de culoare cafenie, predestinat amestecului cu heroina pentru a obtine o cantitate mai mare, cu masa (1 kg.), bani și o armă pneomatică pe care o deținea ilegal. Potrivit normelor legale, cantitățile de droguri ridicate constituie proporții deosebit de mari.

Valoarea drogurilor de tip Heroină, ridicate de către forțele de ordine pe piața neagră puteau fi comercializate la 2.250.000 lei.

Individul a fost plasat în arrest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

In this article