Hașiș de circa 6,7 milioane lei, transportat din Ucraina de o mamă cu copiii și tatăl în mașină

În seara din 23 februarie 2023, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, în baza datelor operative primite de la Serviciul de Informație și Securitate, obținute de la autoritățile...

În seara din 23 februarie 2023, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, în baza datelor operative primite de la Serviciul de Informație și Securitate, obținute de la autoritățile din Ucraina, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au reținut un tată cu fiica sa, care transportau aproximativ 17,5 kilograme de hașiș, evaluat pe piața neagră la circa 6,7 milioane lei.

Aceștia au fost opriți în Lipcani, Briceni, de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal pentru control în linia a doua și escortați la postul vamal „Criva”, pe unde cu doar câteva ore înainte ieșiseră spre Ucraina.

În rezultatul efectuării controlului fizic vamal al mijlocului de transport menționat, în spațiul destinat păstrării roții de rezervă, au fost depistate 178 brichete de substanță solidă culoare maro asemănătoare hașișului, cu miros specific cu greutatea de aproximativ 17,5 kg, la care câinele de specialitate antidrog al Serviciului Vamal, „Bary”, a reacționat pozitiv la prezența drogurilor.

Prin urmare, cei doi au fost reținuți pentru 72 de ore. Bănuiții au vârste de 32 și 63 de ani, iar cei doi copii cu care călătoreau au vârstă școlară. Urmează ca procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestora, pentru desfășurarea obiectivă a investigațiilor. Cercetările continuă, inclusiv în vederea tragerii la răspundere a complicilor, timp în care părțile vizate în acțiunile de urmărire penale se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article