Haine, țigări și tehnică sanitară. Bunurile ascunse prin bagaje cu care au încercat să treacă vama mai mulți moldoveni

Încălcările la vamă sunt la Ordinea Zilei. Ofițerii vamali au contracarat încă 5 tentative de transport ilegal de bunuri. Primele trei cazuri au avut loc în postul vamal...

Încălcările la vamă sunt la Ordinea Zilei. Ofițerii vamali au contracarat încă 5 tentative de transport ilegal de bunuri.

Primele trei cazuri au avut loc în postul vamal Leușeni. Acolo în vehiculul unui bărbat ce revenea din Italia, în vârstă de 42 de ani, au fost depistate o chiuvetă un robinet și o hotă, ascunse printer bagaje și colete neînsoțite.

În al doilea caz, într-un microbuz ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova, condus de către un moldovean în vârstă de 27 de ani, au fost depistate mai multe robinete, nedeclarate organului vamal.

În cel de-al treilea caz, produs tot la Leușeni, într-un microbuz care revenea tot din Germania, vameșii au depistat un lot de articole vestimentare și încălțăminte.

 

Iar pe Aeroportul Internațional Chișinău, în bagajul unei pasagere a cursei Chişinău – TelAviv, în vârstă de 65 de ani, vameșii au găsit 310 pachete de țigări, nedeclarate.

Un alt incident a avut loc în orașul Căușeni. Acolo, un echipaj mobil al serviciului vamal a oprit pentru verificări un autocamion care transporta marfă de larg consum, în adresa unui agent economic din stânga Nistrului. În urma controlului, au fost depistate mărfuri nedeclarate anterior.

 

În toate cazurile, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele ce ar fi încercat să le transporte ilegal riscă amenzi contravenționale.

In this article