Hackerii atacă cibernetic Moldova

Atacurile cibernetice vizează din ce în ce mai mult Europa, „infrastructura critică fiind în pericol”, susţin specialiştii în domeniu. Printre țările atacate se numără și Republica Moldova. Aliaţii...

Atacurile cibernetice vizează din ce în ce mai mult Europa, „infrastructura critică fiind în pericol”, susţin specialiştii în domeniu. Printre țările atacate se numără și Republica Moldova.

Aliaţii europeni ai Ucrainei au devenit ţinta atacurilor cibernetice după declanşarea războiului, potrivit unui nou raport, transmite breakingnews.md cu referire la bani.md.

Atacurile au vizat, în principal, ţările baltice şi nordice, dar şi Moldova şi Muntenegru au devenit ţinte, a constatat compania de securitate cibernetică Thales, potrivit Sky News.

Vicepreşedintele Thales, Pierre-Yves Jolivet, a avertizat că Europa ar trebui să fie atentă la „atacurile asupra infrastructurii critice”.

Între primul şi al treilea trimestru din 2022, proporţia atacurilor cibernetice din Europa îndreptate împotriva ţărilor UE a crescut de la aproape 10% la 46,5%. Atacurile care au vizat Ucraina au scăzut de la 50% la puţin sub 29%, scrie Ziarul Financiar.

„Europa a fost antrenată într-un război cibernetic hibrid de mare intensitate, într-un moment de cotitură al conflictului”, a declarat Jolivet.

Riscurile de securitate ar putea creşte dacă războiul din Ucraina va continua, avertizează specialiştii.

In this article