Guvernul Republicii Moldova va vota miercuri un document care prevede vânzarea SUA a terenului Stadionului Republican

Guvernul Republicii Moldova va aproba, miercuri, 20 aprilie, Memorandumul de înțelegere cu Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noua Ambasadă a Statelor Unite ale Americii în...

Guvernul Republicii Moldova va aproba, miercuri, 20 aprilie, Memorandumul de înțelegere cu Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noua Ambasadă a Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Potrivit documentului, se trece din domeniul public în domeniul privat al statului, bunul imobil proprietate a statului cu suprafața de 5,1814 ha, situat în mun. Chișinău, str. Tighina, nr. 12.
De asemenea, se autorizează Agenția Proprietății Publice să asigure determinarea valorii terenului Stadionului Republican, incluzând părțile componente ale acestuia care sunt proprietate de stat. Raportul de evaluare, întocmit de un evaluator certificat, va fi prezentat Grupului de lucru, în cel mult 45 de zile de la data semnării Memorandumului de înțelegere.
Guvernul îl împuternicește pe directorul general al Agenției Proprietății Publice să semneze cu Statele Unite ale Americii, în numele Guvernului, actele necesare formării contractului de vânzare-cumpărare a terenului și să recepționeze Notificarea de Exercitare.
Agenția Proprietății Publice în consultare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în termen de 10 zile de la data recepționării Notificării de Exercitare va institui Comisia de transmitere a bunurilor imobile și va asigura transmiterea terenului în proprietatea Statelor Unite ale Americii pentru construcția sediului nou al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.
Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

In this article