Guvernul Poloniei a anunțat că va crește salariul minim pe economie

Guvernul Poloniei a anunțat că va crește salariul minim pe economie până la 4.000 de zloți, adică o mie de dolari, până în anul 2023, transmite Breaking News....

Guvernul Poloniei a anunțat că va crește salariul minim pe economie până la 4.000 de zloți, adică o mie de dolari, până în anul 2023, transmite Breaking News.

Înseamnă o majorare de 78% față de nivelul din prezent. Mateusz Morawiecki, șeful Guvernului de la Varșovia, a spus că era forței de muncă ieftine s-a terminat în țara lui.

Promisiunea va fi ținută dacă actualul partid conservator, aflat la guvernare, va câștiga alegerile parlamentare din toamnă. Iar sondajele arată că ar fi votată de circa jumătate dintre polonezi.

În același timp, economiștii au avertizat că o creștere rapidă a salariului minim va afecta economia, deoarece costurile pentru angajatori se vor majora foarte mult.

De asemenea, la finalul lunii august, Executivul polonez a anunțat că plănuiește ca bugetul pe anul 2020 să fie unul fără deficit bugetar, o premieră în istoria post-comunistă a țării.

In this article


Join the Conversation