Guvernul începe negocierile pentru construirea unei noi filarmonici după incendiul din 2020

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că restaurarea Filarmonicii Naționale distrusă de incendiu în 2020 este imposibilă și a anunțat planuri pentru construirea unei noi clădiri. Prodan a...

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că restaurarea Filarmonicii Naționale distrusă de incendiu în 2020 este imposibilă și a anunțat planuri pentru construirea unei noi clădiri. Prodan a precizat că se află în negocieri avansate cu Banca Europeană de Investiții și speră ca pe 24 septembrie, la patru ani de la incendiu, să anunțe semnarea unui contract pentru realizarea studiului și proiectului noii filarmonici. Proiectul va fi coordonat de specialiștii băncii și se estimează că va dura cel puțin doi ani.

Ministrul a subliniat că noua filarmonică va fi o structură modernă, destinată dezvoltării tinerelor talente și va înlocui vechea clădire, considerată inadecvată. Proiectul va beneficia de un credit de aproximativ 50% din investiții, iar banca va căuta granturi suplimentare pentru restul costurilor.

Incendiul din 24 septembrie 2020 a distrus o mare parte din Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, inclusiv biblioteca, sala mare și multe instrumente muzicale. De atunci, artiștii filarmonicii continuă să exerseze în incinta Palatului Republicii.

In this article