Guvernul a votat proiectul de lege pentru Reforma Procuraturii

Guvernul a votat proiectul de lege pentru Reforma Procuraturii. Prim-ministrul Maia Sandu: „Este o decizie curajoasă, asumată de colegii mei din Guvern, care dă o șansă statului de...

Guvernul a votat proiectul de lege pentru Reforma Procuraturii. Prim-ministrul Maia Sandu: „Este o decizie curajoasă, asumată de colegii mei din Guvern, care dă o șansă statului de drept în Moldova”, transmite Breaking News.

Scopul proiectului este de a crea o comisie independentă în cadrul Ministerului Justiției care va preselecta candidații pentru funcția de Procuror General. Cea de-a doua etapă va consta în selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor. Comisia va fi constituită din 5 membri: Ministrul Justiției, un fost procuror sau un fost judecător, un expert internațional, un expert național și un reprezentant al societății civile, precum și un expert desemnat de Președintele Parlamentului.

„Oamenii vor ca noi să transmitem un mesaj foarte clar. Hoția se pedepsește în Republica Moldova. Reforma în justiție poate să înceapă cu numirea unui Procuror General adevărat, un Procuror General profesionist, curajos, care să apere interesele cetățenilor, a precizat Maia Sandu.

 

 

 

In this article


Join the Conversation