Guțul planifică să se întâlnească cu Voronin, Dodon și Șor

Întoarsă din Rusia, unde a avut o întrevedere cu președintele Vladimir Putin și alți conducători de la Kremlin, bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul a organizat un briefing în...

Întoarsă din Rusia, unde a avut o întrevedere cu președintele Vladimir Putin și alți conducători de la Kremlin, bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul a organizat un briefing în cadrul căruia a anunțat că planifică să se întâlnească cu liderii unor partide de stânga pentru „o cooperare cât mai strânsă” ca la viitoarele alegeri în Parlament să ajungă „cât mai mulți deputați din Găgăuzia”.

Guțul a anunțat că intenționează să se întâlnească în următoarele zile cu liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, cu fugarul Ilan Șor, condamnat în dosarul fraudei bancare, cu liderul partidului Socialiștilor, Igor Dodon și cu președinta partidului „Renaștere”, afiliat grupării Șor, Natalia Parasca, transmite breakingnews.md cu referire la Jurnal.md.

„Noi dorim ca în Parlament să ajungă cât mai mulți găgăuzi. Găgăuzia a meritat să fie reprezentată atât în Parlament, cât și în Guvern. Prezența bașcanei în Guvern nu este moftul cuiva”, a punctat Guțul.

Conferința despre „rezultatele” acesteia în Federația Rusă a durat șase minute. Ulterior ea a întors spatele presei refuzând să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Anterior, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon a anunțat că este gata să se întâlnească cu bașcanul „pentru a contribui la soluționarea problemelor locuitorilor” din UTA Găgăuzia.

In this article