Grupare specializată în producere și comercializare a drogurilor sintetice, destructurată

Ofițerii de investigație ai Direcției Antidrog a INI, au destructurat un grup criminal organizat specializat în contrabandă, producere și comercializare a drogurilor sintetice (în special PVP), transmite Breaking...

Ofițerii de investigație ai Direcției Antidrog a INI, au destructurat un grup criminal organizat specializat în contrabandă, producere și comercializare a drogurilor sintetice (în special PVP), transmite Breaking News.

Astfel, au fost efectuate 15 percheziții la domiciliu, în automobile și corporale, în cadrul cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile și calculatoare utilizate pentru evidența activității criminale, comunicării prin intermediul aplicațiilor electronice, precum și mijloace bănești în sumă de 2500 euro, carduri bancare și înscrisuri de ciornă cu mențiuni despre veniturile obținute din realizarea drogurilor.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație efectuate, a fost depistat și lichidat un laborator de producere a drogurilor cu tehnică și utilaj necesar, dislocat în raionul Ialoveni, loc unde se păstrau și precursorii destinați fabricării drogurilor, care ulterior a fost stabilit că erau aduși pe cale de contrabandă din Ucraina.

La domiciliul suspecților, precum și în locurile utilizate ca ascunzișuri, au fost depistate și ridicate droguri în cantități deosebit de mari cu o valoare de aproximativ 500.000 lei.

La fel, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe cu privire la achiziționarea de către suspecți a bunurilor cu banii proveniți din realizarea drogurilor. Astfel, au fost ridicate și aplicat sechestru pe  două automobile de model BMW X5, BMW Seria 5 și un apartament din mun. Chișinău, valoarea cărora ar constitui aproximativ 50.000 Euro.

În acest caz, au fost reținute cinci persoane, printre care o femeie, originari din mun. Chișinău și raionul Ialoveni. Pe numele acestora au fost  eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia  riscă o pedeapsă sub formă de închisoare, pe un termen de la 7 la 15 ani.

In this article


Join the Conversation