Grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale destructurat de polițiști

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, în comun cu  procurorii PCCOCS și în colaborare cu angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au destructurat activitatea unui grup infracțional...

Ofițerii Direcției investigații „Centru” a INI, în comun cu  procurorii PCCOCS și în colaborare cu angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane au destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale în scop de profit.

 

În rezultatul documentării, oamenii legii au stabilit că suspecții, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, au recrutat și transportat mai mulți cetățeni moldoveni.  Aceștia le perfectau actele de identitate românești false și contractele individuale de muncă în baza acestor acte de identitate false, pentru care ulterior le-au înaintat datorii și i-au impus să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată.

 

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sume bănești în valută, extrase din transferuri de bani, telefoane mobile, acte de identitate, carduri bancare, prin intermediul cărora învinuitul ascundea proveniența banilor dobândiți din comiterea infracțiunilor respective.

 

La 16 ianuarie curent la ieșirea din țară, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut organizatorul infracțiunii, care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova, având asupra sa sume bănești, acte de identitate și carduri bancare ale diferitor persoane și bilet la cursa Chișinău – Viena.

 

În rezultat, oamenii legii au reținut doi bărbați din Chișinău cu vârstele de 45 ani și 41 ani. 

 

Organizatorul grupului a fost reținut conform art. 166 CPP, iar cel de al doilea bărbat este cercetat în libertate.

 

Conform legii penale, dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

In this article