Grigore Cobzac spune că a fost marginalizat de către colegii PAS

Candidatul independent la alegerile parlamentare noi din Hîncești, Grigore Cobzac, deschide parantezele. El spune că a fost acuzat de către foștii colegi din Partidul Acțiune și Solidaritate...

Candidatul independent la alegerile parlamentare noi din Hîncești, Grigore Cobzac, deschide parantezele. El spune că a fost acuzat de către foștii colegi din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de lașitate, iar la activitățile de partid nici nu a fost invitat, transmite Breaking News cu referire la tv8.md.

De asemenea, Grigore Cobzac a declarat că cei din PAS nu i-au propus să candideze la alegerile parlamentare noi din partea partidului. Dânsul spune că el nu și-a permis să-și propună candidatura, întrucât potrivit lui, era marginalizat de către membrii partidului. În același timp, Cobzac a declarat că i-au venit propuneri și din partea altor formațiuni de a candida la alegerile parlamentare noi.

„Ședințele de partid la Hâncești se petreceau cu membrii selectivi. Când Maia Sandu a venit în teritoriu eu și unii membrii ai partidului nu am fost invitați la această ședință. Noi am considerat că pentru noi aceasta este o insultă. Atunci am decis că sub formă de protest vom înainta un candidat independent”, a declarat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totodată, Grigore Cobzac este de părere că sunt și alți membri de partid care ar putea să părăsească formațiunea, iar pentru el, PAS a fost ultimul partid din care a făcut parte.

Redacția la contactat pe deputatul PAS Igor Grosu pentru ca acesta să vină cu o replică din partea formațiunii. El a răspuns la telefon, însă a spus că nu poate veni în prezent cu o reacție din motiv că se află la volan. De cealaltă parte, deputatul Sergiu Litvinenco a spus că formațiunea va veni mâine cu o reacție.

Amintim că Grigore Cobzac a aflat astăzi, de ziua sa de naștere, că a fost exclus din PAS. El a declarat că dat afară a fost și președintele organizației PAS Hâncești, Marcel Petrușan.

Cobzac: „Se vorbește despre democrație în PAS, dar ni se pune pumnul în bot”

„Atâta se vorbește despre democrație internă în PAS, că atunci când ajungem să o realizăm în practică, ni se pune pumnul în bot”. Declarația a fost făcută de membrul exclus din partid, Grigore Cobzac, care a confirmat că la Hîncești exista un conflict între membrii formațiunii.

In this article

Join the Conversation