Golovatiuc: Inițiativa prezidențială este singura soluție reală pentru a reduce datoria miliardului furat

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, a declarat că inițiativa prezidențială prin care este redusă datoria pusă pe umerii cetățenilor în urma devalizării sistemului bancar din țară, este unica soluție...

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, a declarat că inițiativa prezidențială prin care este redusă datoria pusă pe umerii cetățenilor în urma devalizării sistemului bancar din țară, este unica soluție reală prezentată în ultimii ani. Proiectul a fost votat astăzi în două lecturi. Grupul Candu și deputații din Blocul ACUM nu au susținut documentul.

Golovatiuc a menționat că ideal ar fi ca banii furați din bănci să-i întoarcă persoanele, care au participat la acest furt și care au protejat aceste scheme infracționale. Potrivit deputatului, prin așa-zisa Lege a miliardului, votată în 2016, responsabilitatea pentru recuperarea banilor furați din bănci era pusă pe seama bugetului, adică pe umerii cetățenilor.

”Sunteți împotrivă ca, în acest an, în bugetul de stat să fie virați suplimentar minim 218 milioane de lei pentru proiectele sociale? Ori sunteți împotrivă, ori – pentru. În rest sunt vorbe”, s-a adresat Golovatiuc către deputații din opoziție.

In this article